Kendi İşinizi Yönetebileceğiniz Oyunlar
Peki, bu türün içerisindeki en ilginç ve en kaliteli oyunlar hangileridir diye sizler için bu koleksiyonu hazırladık. Dilerseniz bu sorunun cevabını, fazla uzatmadan vermeye başlayalım.
Game Dev Tycoon
Kim kendi oyununu geliştirmek istemez ki Game Dev Tycoon isimli yapıt, kendi oyun geliştirme stüdyonuzu kurmanıza izin veriyor ve 1980'den başlayıp, günümüze kadar gelebiliyorsunuz. Bu sırada birbirinden farklı oyunlar geliştiriyorsunuz, yeni teknolojiler araştırıyorsunuz ve en sonunda da kendi oyun konsolunuzu piyasaya sürüyorsunuz. Ayrıca, mod desteği sayesinde Game Dev Tycoon oyunundan alacağınız deneyimi de ciddi anlamda geliştirebilmeniz mümkün oluyor.
Planet Coaster
Video oyunu geliştirmek yerine bir tema parkı yönetmek istiyorsanız, bu sefer de direkt olarak Planet Coaster oyununa yönelmeniz gerekiyor. Tarihin en iyi tema parkı yönetimi oyunlarından biri olan Planet Coaster, simülasyon ve strateji ögelerini de içerisinde bulundurarak, oyunculara eğlenceli bir deneyim sunuyor. Hayal gücünüzün de öne çıkabileceği bu oyun, aktif olarak yeni içeriklerle de destekleniyor ve ayrıca mod desteği de oyunculara sunuluyor.
Planet Zoo
Planet Coaster oyununun yapısı ilginizi çekerse, bir hayvanat bahçesi yönetebilmek için Planet Zoo oyununa yönelebilirsiniz. Aynı geliştirici stüdyo tarafından hazırlanan Planet Zoo, çok daha detaylı yapısı ile özellikle hayvanlara önem veriyor. Oyundaki her hayvanın kişiliği oluyor ve onları mutlu etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda hayvanat bahçenizdeki hayvanların da ziyaretçiler tarafından güzel bir şekilde görüntülenebilmesi gerekiyor.
Two Point Hospital
Kendi işinizi kurup, yönetebileceğiniz bir başka video oyunu ise Two Point Hospital. Eğlenceli ve komedi temelli bir yapıya sahip olan bu video oyunda kendi hastanenizi kuruyorsunuz, doktorları ve diğer çalışanları işe alıyorsunuz, gerekli ekipmanları da o çalışanlara sağladıktan sonra hastalıkları tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Tabii bu hastalıklar oyunun evrenine özel oluyor; yani kafasının yerine ampül sıkışmış olan insanları filan tedavi ediyorsunuz.
Prison Architect
Prison Architect oyununda ise aslında adından da tahmin edebileceğiniz üzere bir hapishane yönetiyoruz. Tamamen sıfırdan başladığımız bu oyunda hızlı bir şekilde kendimize bir hapishane kurup, suçluları güvenlik altına almamız gerekiyor. Tabii bu sırada hem hapishanemizin kalitesini yükseltmemiz gerekiyor, suçlulara iyi bakmamız gerekiyor ve aynı zamanda onları hayata yeniden kazandırmamız gerekiyor.
Software Inc.
Software Inc. isimli video oyununda ise kendi şirketimizi sıfırdan kuruyoruz. Binaları bile kendimizin yapabildiği bu video oyununda şirketimiz, birkaç farklı yola ayrılabiliyor. Mesela, teknolojiye odaklanan, işletim sistemleri geliştiren, video oyunu yapabilen bir şirket olabiliyoruz. Oyunda mod desteği olduğu için işin içine telefon üretimi gibi oynanış mekanikleri bile katabiliyorsunuz ama Software Inc., mod desteği olmadan da sizi saatlerce ekranın başına bağlayabilecek seviyede.