Sadece RESMİ sitelerin oyun fiyatlarını karşılaştırır
Kategoriler

Öneriler

Lethal Company
188,09
den başlayan fiyatlarla
Palworld
486,96
den başlayan fiyatlarla
Prison Architect 2
779,33
den başlayan fiyatlarla
2020 Yılının En Kötü Optimizasyona Sahip Oyunları

2020 Yılının En Kötü Optimizasyona Sahip Oyunları

PC'ye gelen her oyun her donanımda iyi çalışmayabiliyor. 2020 yılında kötü optimizasyonu ile oyunculara saç baş yolduran oyunları listeledik. Bu oyunlardan güncelleme gelene kadar uzak durun.

Oyun geliştiricileri, PC platformu için oyun geliştirirken baya zorlanıyor. Çünkü piyasada onlarca farklı işlemci, ekran kartı, RAM ve anakart yer alıyor. Her donanımda her oyunun aynı performansta çalışması bu yüzden pek mümkün değil. Ancak yine de optimizasyon konusunda firmalar minimum hata ile çalışmak için yoğun çaba sarfediyor. Bazı firmalar da ne yaparlarsa yapsınlar optimizasyondan dolayı en baba PC'lerde bile FPS düşmelerinin önüne geçemiyor.

Her oyun muhteşem optimizasyona sahip olacak diye bir kaide yok. Ancak bazı oyunlar var ki kötü optimizasyonları ile oyunculara saç baş yolduruyor. En baba PC'lerde bile kasım kasım kasan 2020 yılında çıkmış olan oyunları sizler için bir araya getirdik. Oyunlardaki sorunlar çözülene kadar bu oyunlardan uzak durmanızda fayda var.

Kötü optimizasyonları ile sinirleri zıplatan oyunlar

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator, bir oyunda şimdiye kadar gördüğümüz en iyi grafikleri öne çıkarırken, en kötü optimizasyonlu oyunların başında yer alıyor. Çünkü bu oyunu RTX 3090 ekran kartını bile kasım kasım kastırıyor. Ekran kartındaki sorunların yanı sıra Intel ve AMD CPU'larda bile darboğaza neden oluyor. Microsoft'un şu sıralar bu darboğaz ve FPS düşmelerini engellemek için DX12 API üzerinde çalıştığını belirtelim.

Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator
1.169,15
den başlayan fiyatlarla

DiRT 5

Yarış oyunu türündeki DiRT 5 maalesef ki optimizasyon sorunu çeken oyunlar arasında yer alıyor. Bir araba yarışı oyununda nasıl optimizasyon hatası olur demeyin. DiRT 5 bu konuda okullarda ders niyetine okutulacak hatalar yapıyor. CPU'ları darboğaza sokan oyun aslında yeni nesil oyun konsollarının çıkışı için geliştirildiğinden bu sorunu yaşıyor. Ancak oyunun geliştiricisi Codemasters, optimizasyon sorunlarını son güncellemeler ile büyük oranda çözdü. Şu an oyun oynanabilir seviyede görünüyor.

DIRT 5
DIRT 5
1.948,80
den başlayan fiyatlarla

Marvel’s Avengers

Süper kahramanlar süper kasıyor. Hulk, Iron Man, Captain Marvel, Captain America, Thor ve Black Widow ile oynamayı düşünmek bile insanı yükseltirken, Marvel's Avengers maalesef ki tüm hayalleri suya düşürüyor. Oyunun kötü işlenen konusunun yanı sıra optimizasyon sorunu da oyuncuları oldukça üzdü. Çünkü oyunun optimizasyonu o kadar kötü ki orta veya ultra ayar arasında büyük bir FPS değişimi yaşanmıyor. Yani oyun orta ayarlarda bile kasıyor. Nvidia'nın DLSS 2.0 çözümü için güncelleme alarak biraz toplayan oyun önümüzdeki yıl büyük çaplı güncellemeler alacak.

Marvel's Avengers
Marvel's Avengers

Serious Sam 4

Gerçekten Serious Sam 4'ü dört gözle bekliyorduk. Ancak, çıkan ürün Croteam'den beklediğimiz gibi olmadı. Oyun serinin son oyununa göre büyük çaplı yenilik sunmuyor. Ayrıca 9 yıl önce çıkan Serious Sam 3'ten bile daha kötü optimizasyona sahip. Özellikler API'larda yaşanan sorunlardan dolayı ekran kartları resmen ağlıyor.

Serious Sam 4
Serious Sam 4
123,12
den başlayan fiyatlarla

Fast & Furious Crossroads

Fast & Furious Crossroads hakkında söylenecek söz yok. Genelde filmlerin oyunları oldukça kötü olur.  Fast & Furious Crossroads da bizi yanıltmadı ve 2020 yılının en kötü oyunları arasında yer almayı başardı. Ayrıca bu oyun eski nesil işlemcilerde ilginç bir şekilde kasım kasım kasıyor. Yani oyunun minimum sistem gereksinimleri maalesef ki doğru bir şekilde yansıtılmıyor. Maalesef ki Fast & Furious Crossroads ortalama sistemlerde kasım kasım kasıyor.

Fast & Furious Crossroads

XIII Remake

Zamanında çıktığında çizgi roman tarzı grafikleri ile dikkat çeken XIII, yenilenmiş sürümü ile tekrardan karşımıza çıktı. Ancak bu oyunun grafikleri o kadar elden geçirildi ki, özünden bir hayli uzaklaştı. Grafiği bir kenera koyarsak, orta segment PC'lerde kasan oyun, bir de kötü mouse kontrolleri ile oyunculara saç baş yolduruyor.

XIII
XIII
48,61
den başlayan fiyatlarla

Age of Empires III: Definitive Edition

Age of Empires III Definitive Edition, üst segment bir işlemci gerektirmiyor. Ancak ekran kartı konusunda bu oyun oldukça acımasız davranıyor. RTX 2080 Ti ekran kartında bile arada FPS düşmeleri yaşatan oyun, V-Sync teknolojisinin de çuvallıyor. Monitör ile ekran kartının frekansını eşitlemek için açtığımız V-Sync, bu oyunda işe yaramıyor. Eğer V-Sync açarsanız kasım kasım kasan oyun bir başka kasıyor. Uzun lafın kısası eğer RTX 20 serisinden daha düşük ekran kartına sahipseniz bu oyundan uzak durun.

Age of Empires III: Definitive Edition
Age of Empires III: Definitive Edition
Ücretsiz