Sadece RESMİ sitelerin oyun fiyatlarını karşılaştırır
Kategoriler

Öneriler

Lethal Company
183,51
den başlayan fiyatlarla
Palworld
445,50
den başlayan fiyatlarla
Prison Architect 2
Dota 2 İnceleme

Dota 2 İnceleme

Tam adıyla Defense of the Ancients veya daha bilinir haliyle DOTA, son yıllarda en popüler isimlerden bir tanesidir desek yeridir. İlk olarak Warcraft 3'e ait bir mod niteliğinde ortaya çıkan Dota, kısa sürede kendi başına bir oyun ve sağlam bir marka haline gelmeyi başardı.

Bu da tabii ki Dota 2'nin 2013 yılındaki doğuşuna aracılık etti. Valve, Dota 2 geliştirme sürecine başlarken Warcraft 3’e ait önemli haritalardan birinin de geliştiricisi olan IceFrog ekibiyle birlikte çalışmıştır.

8Çok İyi
  • Oynanışı bir üst seviyeye çıkaran Steam desteği
  • Bol aksiyon, düşmeyen tempo
  • Ücretsiz deneyim
  • Karmaşık arayüz
  • Nispeten alışılması zor oyun mekanikleri

Her Şeyin Başlangıcı 

Warcraft evrenine ait basit bir harita olan “Defense of the Ancients” oyuncular tarafından çok sevildi ve hatırı sayılır bir kitleye ulaşmayı başardı.

Bu durumun farkında olan yapımcı şirket, “Defense of the Ancients”i bir oyun evrenine çevirmeye karar verdi ve DOTA dünyası bu şekilde hayat buldu.

Dota 2
Dota 2
Ücretsiz

Evet, ortada başarılı bir iş vardı ama bu yeterli değildi. Yapım insanlar tarafından ilgiyle karşılansa da maalesef ek bir harita olmanın önüne geçemiyordu.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Dota evrenine hilecilerin de dadanmasıyla marka iyice kan kaybetmeye başlamıştı.

Artık bir şeyler yapmanın gerekliliğini anlayan Valve, Icefrog’u da himayesine alarak, bir haritanın önüne geçemeyen Dota markasını oyunlaştırmaya karar vermiştir. Böylece DOTA 2 fikir olarak dünyaya gelir.

DOTA 2

Oyun Mekanikleri ve Karakterler 

MOBA türünde bir yapım var karşımızda. Bu türden biraz bahsetmek gerekirse; tamamen çevrim içi bir deneyime odaklanan türde devasa büyüklükteki haritalarda karşılıklı 2 grubun verdiği mücadeledir. DOTA 2 de League of Legends ile birlikte türün başarılı temsilcilerindendir.

Dota 2’de maça başlamadan önce bir hero seçiyorsunuz. Sonrasında rastgele bir takıma atanıp, maceranıza başlıyorsunuz. Tabii ki nihai bir amacınız var. Bu amaç; karşı takımın “Ancient” olarak adlandırılan kadim maddesini yok etmek.

Oyuna isterseniz ilk olarak eğitici bir mod ile giriş yapabiliyorsunuz. Burada oyunun temel mekaniklerini öğrenip sonrasında gerçek oyuncular ile oyuna girmek çok daha akıllıca bir hareket olacaktır.

Bilgi
Eleştirmenler ve yapımcılar tarafından çok iyi tepkiler alan Dota 2 aynı zamanda uluslararası arenada da boy gösteren en büyük e-spor oyunlarından biridir.

Oyunda toplamda arasından seçebileceğiniz 121 Hero mevcut. Her bir rol/pozisyon için özel olarak dizayn edilmiş bu Hero’ların kendilerince artıları ve eksileri elbette mevcut. Ancak kabiliyetlerini en iyi şekilde kullanmak sizin elinizde. Güçsüz gibi görünen bir Hero bile doğru ellerde harikalar yaratabilir. Bu da MOBA oyun türünün benzersiz özelliklerinden bir diğeri.

Yanınızda takım arkadaşlarınızın olması oldukça önemli bir yer tutuyor Dota 2’de. Takım savaşlarında arkadaşlarınızın yanında değilseniz o dövüşü %99 oranında kaybediyorsunuz. Ancak şöyle de bir durum olabiliyor: Yeterince kasılmış bir Hero 1v5 bile savaşsa karşı takımı yerle bir edebiliyor. Bu da yine genel olarak MOBA’nın hem artısı hem eksisi diyebiliriz.

DOTA 2

DOTA 2’yi diğer MOBA oyunlarından ayrıştıran ve bu oyunu zor kılan en önemli özelliklerden biri ise; oyunda öldüğünüz takdirde paranızın bir kısmının sizi öldüren kişiye gidiyor olması. Bu da arka arkaya öldüğünüz zaman para biriktirip gerekli itemleri almanızı neredeyse imkansız bir hale getiriyor. Onuncu dakikaya kadar en temel itemleriniz olan botunuzu veya temel saldırı/savunma itemlerinizi alamazsanız işiniz çok zor. Ayrıca takıma da yük olursunuz doğal olarak.

Yapımla oyunun servis edildiği sistem olan Steam’in aynı firmaya ait olması oyunu birlikte oynamayı acayip kolaylaştırıyor. Dota 2 Steam Friends sistemi sayesinde platformdaki Dota 2‘ye sahip tüm arkadaşlarınızla hiçbir işlem yapmadan direkt oyun arkadaşı olabiliyorsunuz.

Maç sonlarında düşen itemleri oyununuzda kullanabilir ya da diğer arkadaşlarınızın sahip olduğu itemlerle takas yapabilirsiniz. Tabii bu düşen eşyalar oyunun gidişatını etkileyen türden değil kesinlikle. Bunlar sadece kozmetik amacıyla oynanışa renk katan çeşitli Hero kostüm parçaları, silah kaplamaları veya kuryeler oluyor.

DOTA 2

DOTA 2 Oynama Değer Mi?

Devasa haritalarda karşı takımın Ancient’ını yok etmek ve rakiplerinize karşı büyük mücadeleler vermek isterseniz Dota 2 evrenine adım atmak bizim önerimiz olacaktır. Ancak MOBA oyun türünü hiç denememiş olanlar için biraz sabırlı olmaları gerektiğini söylemeliyiz. Ortama, atmosfere ve oyunun hızına alışmak sanıldığından biraz daha zor. Özellikle LoL gibi oyunlarla karşılaştırıldığında DOTA 2 biraz daha karmaşık gelebilir.

Ücretsiz bir yapım olduğu ve dolu dolu bir içeriği başarıyla sunabilmesinden dolayı Dota 2’yi size gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz.

Dota 2 yayınları