A Way Out İnceleme
Hazelight Studios, oyuncu dünyasındaki bu eksikliği görmüş ve 23 Mart 2018’de “A Way Out” isimli iki kişi aynı anda deneyim edilebilen aksiyon macera oyununu piyasaya sürmüştür. Gelin birlikte inceleyelim.
- Gerçek bir Co-Op deneyimi
- Eğlenceli mini oyunlar
- Çevre ile etkileşim üst seviyede
- Tek kişilik oyun deneyimi sunmuyor maalesef
- Hikaye daha derin olabilirmiş
- Türkçe altyazı desteği yok
Hikayesi
Aynı hapishanedeki birbirinden çok zıt iki karakterin zor olsa da aynı amaç üzerinden hareket ederek gerçekleştirecekleri kaçış planı ve ardında yaşanan olayları anlatıyor A Way Out’un hikayesi.
Detaylar
Yapımın hikayesi büyük ve derin bir alt metin barındırmasa da oynanışın çok güçlü olması ve de yetenekli ellerden çıktığı belli olan sunumuyla anlatı sizi içine almayı başarıyor.
Hapisten kaçış serüveni dediğimize bakmayın. Oyun hapishane de başlasa da ilerleyen saatlerde çok farklı mekanlara da yelken açıyorsunuz.
Açık dünya olmayan, lineer ilerleyişinizde yan etkinliklerde oldukça yeterli seviyede. Yolculuğunuz boyunca hikayede ilerlerken birçok mini oyunla karlı karşıya kalacaksınız. Bunu mini oyunlar oldukça zevkli olduğu gibi bir de sevdiğiniz biriyle deneyim ettiğiniz için aldığınız keyif iki katına çıkıyor yapımda.
Tüm oyun çift kişilik bir macera üzerine inşa edilmiş. Bütün görevler ve etkinlikleri tek başınıza gerçekleştirme şansınız yok. Kısacası gerçekten birlikte oyun oynayabilin diye oluşturulmuş bir yapım A Way Out. Zaten tek kişi oynama şansınız da yok. Eğer bir arkadaşınız ya da sosyal interaktif bir çevreniz yok ise bu oyunu deneyim edemeyebilirsiniz.
Yapım ‘split-screen’ dediğimiz ekranın ikiye bölünmesi vasıtası ile iki kişilik oyun deneyimine imkan sunuyor. Aynı ekranda iki kişi oyun oynamak bazı noktalarda zor olsa da gerçekten eğlenceli bir serüven sizi bekliyor olacak yapımda.
Oyundaki bir diğer mekanikte, kısa adı “QTE” olan ve Türkçe anlamını belirli tuşlara hızlı ve zamanında basma şeklinde açıklayabileceğimiz Quick Time Event’tir. Oyun evreninde çok da sevilen bir özellik olarak görülmese de biz yapımlara renk ve eğlence kattığını düşünüyoruz “QTE” mekaniğinin.
Görsellik Ve Atmosfer
Dönemine uygun ve renkli görselleri ve de oyun içinde gerçekleştirebilecek türlü türlü aktivitesi sayesinde oyuncuyu ekrana bağlamayı başarabilen bir atmosfer yaratabilmiş Hazelight.
Karar
Çok derin olmayan ama sonunda oyuncuyu şaşırtmayı da başarabilen hikayesi ve de renkli oynanışıyla “A Way Out” mutlaka denenmesi gereken bir yapım. Piyasada benzeri de olmadığını düşünürsek alıp deneyim etmemeniz için hiçbir neden yok.
İyi oyunlar.